Лотерейний білет зі смаком бекону або найнезвичайніші лотереї у світі

Ми давно звикли до того, що лотерея – це більше про гроші, точніше про виграш грошового призу за допомогою вгадування правильної комбінації чисел. Наприклад, вгадав 6 номерів у лотереї Супер Лото і ти вже мільйонер, володар джек поту. Але у світі є ще багато інших видів ігор, де гравці виграють призи у кілька мільйонів доларів. Деякі з них незвичайні лотереї або ж досить дивні, принаймні на перший погляд.

Лотерея та котіки

Лотерейний білет у вигляді фото кошеняти

Мерія одного з міст в Тайвані проводила лотерею серед власників домашніх тварин. Лотерейний квиток – це фотографії вихованців, які займаються своїми природними справами в спеціально відведених місцях. Щоб громадянам, у яких немає тварин, не було сумно, для них білетом стали фото порушників громадського порядку, які вигулюють домашніх тварин на газонах. Нагороди в лотереї були суттєві: злитки золота вартістю $12-60 тис.

Лотерея для водіїі

Не порушуєш правила дорожнього руху – учасник лотереї

Шведи знайшли своєрідний підхід до боротьби з перевищенням швидкості в Стокгольмі, перетворивши його на лотерею. Отже, у столиці Швеції камери контролю швидкості не просто знімають номерні знаки гонщиків, а й фотографують усіх водіїв. Ті, хто дотримується обмеження швидкості, потім беруть участь у розіграші лотереї, де можна виграти великі призи.

Показово, що призовий фонд наповнюється коштом штрафів за перевищення швидкості. Тобто, держава не заробляє на камерах, а робить водіїв щасливими та скорочує випадки перевищення швидкості. За кілька років лотерея стала дуже популярною в країні.

Головний приз в лотереї – місце на цвинтарі

Мешканці італійського міста Морано могли виграти в лотерею місця на комерційному кладовищі. Річ в тому, що на комунальному цвинтарі вже давно немає вільних місць. Тому й лотерейні білети розкупили миттєво, буквально за кілька днів.

Окрім цього в італійському Сан Марко один з мешканців виграв безплатний похорон. В лотерейному призі був передбачений базовий набір: кам’яний надгробок, дерев’яна труна, мідні свічники та місце на цвинтарі. Переможець за виграшем не з’явився. Але він може забрати «приз» в будь-який момент, тому що терміну давності у нього немає.

Лотерейний білет з запахом

Лотерея з присмаком бекону

В штаті Індіана (США) можна придбати лотерейні скретч-карти зі смаком бекону. Хоча точніше було б сказати, з запахом бекону. Стирачка «Bringing Home The Bacon» не тільки виділяє аромат бекону, але й може подарувати щасливчикам лотерейний приз 10 тисяч доларів. Як варіант, можна замінити грошовий приз на 20-річний запас бекону. Тут важко визначитись, що краще, якщо, звісно, призер не сплачує іпотеку.

Дитину в лотерею

У Великобританії джекпотом в одній благодійній лотереї було немовля. Точніше безплатне екстракорпоральне запліднення (ЕКО) в найдорожчій клініці. Як і слід було очікувати, лотерейні білети мали шалений попит. А «джекпотів» через 9 місяців виявилось відразу два.

Лотерея з безкоштовними білетами

Чек замість лотерейного білета

В Польщі випробували незвичний спосіб боротьби з тіньовою економікою. Реєструючи свої чеки мінімум на 10 злотих поляки ставали учасниками лотереї. Серед призів – Opel Astra та Opel Insignia, ноутбуки та інші товари. З часу, коли у 2015 році запустили цю лотерею, зареєстрували 137 мільйонів чеків. Подібні лотереї проводили також в Португалії та Словаччині.

Різдвяна лотерея

В Іспанії є цікава лотерейна традиція – щороку напередодні Різдва практично усі грають в лотерею. 22 грудня проходить розіграш «Lotería de Navidad» (Різдвяна лотерея). Гру організовує та проводить державний оператор лотерей в Іспанії «Loterías y Apuestas del Estado».

Святковий тираж традиційно транслюється у прямому ефірі по телевізору, розіграш грошових призів триває  3-4 години. Ціна лотерейних білетів – 200 євро, але кожен білет ділиться на 10 частин, які коштують по 20 євро. Хтось може придбати повний білет, а хтось будь-яку його кількість його частин – «десяту частин».

Призи лотереї «Lotería de Navidad» розділені так:

  • Джек пот – «El gordo» – 4 мільйони євро (за умови придбання повного лотерейного білета за 200 євро).
  • Другий приз – «Segundo» складає 1,25 мільйона євро.
  • Третій приз – «Tercero» – 500 тисяч євро.

Що цікаво: у 2011 році крихітне іспанське село Содето виграло головний приз «El gordo» у різдвяну лотерею. Переможцями лото стали усі 250 гравців – це майже усі мешканці маленького населеного пункту. Один єдиний житель Содето, грек за національністю, не купив білет і відповідно не ввійшов до рядів переможців. Кожен із призерів лотереї отримав рівну частку від загального виграшу. Це був перший випадок за 200-річну історію, коли одне ціле село виграло приз.

Як бачимо, жителі села в Іспанії організували певний синдикат, що допомогло їм отримати чудовий різдвяний подарунок під ялинку.

Якими б не були призи в екстраординарних лотереях, краще брати участь в звичайних, перевірених грошовими призами, іграх УНЛ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *