Що робити, якщо виграв у лотерею?

Що робити, якщо виграв у лотерею

Кожен мріє про величезний виграш. Хтось пише докладні плани. Хтось будує повітряні замки і уявляє бажану мазераті. І ось вам, нарешті, пощастило, ви здобули виграш у лотерею! Нижче наведено інструкцію, що робити, якщо виграв у лотерею: як перевірити білет на наявність призу, куди звертатися і як забрати великий виграш або джек пот.

Як отримати виграш у лотерею?

Про всяк випадок нагадаємо. Щоб виграти в лотерею – в першу чергу купити лотерейний білет. Придбати його можна сімома різними способами.

Де зіграти у лотерею:

  1. Точки продажу, обладнані терміналами УНЛ. Обирайте власні номери або авто, грайте у системну гру та помножуйте ставку. Детально прочитайте інструкцію, вказану на ігровій картці, після чого – уважно заповніть. Віддайте оператору для опрацювання та сплатіть лотерейний білет.
  2. Сайт Unl.ua має простий та зручний функціонал для гри. Не обов’язково реєструватися, щоб зіграти у лотерею. Після заповнення всіх онлайн-полів ігрової картки достатньо ввести свій e-mail та сплатити замовлення, обравши принагідний варінт оплати. Звісно, реєстрація надає більше переваг. Дані зберігаються у системі – нема потреби щоразу їх заповнювати. Поповнюйте рахунок і витрачайте гроші поступово.
  3. Мобільний додаток сайту unl.ua для android. Грати так само легко, як і в повній версії сайту.
  4. Мобільний додаток для ANDROID та APPLE IOS. Перейдіть за посиланням і завантажте програму на свій телефон. Увійдіть до приватного кабінету, щоб синхронізувати дані з сайтом.
  5. Платіжні термінали самообслуговування мереж ibox та 2click.
  6. SMS- повідомлення.
  7. В соціальних мережах, наприклад, Telegram bot – зручний та сучасний спосіб. Для гри не потрібні ні реєстрація, ні сайт, ні термінал. Достатньо наявність смартфону (підійде також планшет або ПК) та вихід у мережу інтернет. У чат-боті легко не тільки обрати виграшну комбінацію, а й одразу сплатити. А після розіграшу – перевірити білет.

Як грати та вигравати у КЕНО, ви можете знайти у матеріалі за посиланням.

Далі потрібно дочекатися розіграшу.

Де можна побачити розіграші?

Розіграші проводяться:

  • Супер Лото – двічі на тиждень щосереди та суботи.
  • КЕНО, Лото Максима, Лото Трійка – щодня.

Усі розіграші можна переглянути на сайті unl.ua у розділі «Трансляції» орієнтовно о 22:30 та на YouTube каналі УНЛ орієнтовно о 22:15. Після розіграшу варто перевірити ваш квиток, може, ви вже виграли джекпот?

Як перевірити свій лотерейний білет після тиражу?

Як перевірити свій лотерейний квиток після тиражу?

Дізнатися про те, виграв у лотерею ти чи ні можна, перевіривши тиражний лотерейний білет. На УНЛ це можна зробити кількома способами:

1) На сайті УНЛ у розділі «ПЕРЕВІРИТИ БІЛЕТ». Вам необхідно ввести номер свого білета, далі система автоматично перевіряє збіг і, якщо вони є, з’явиться повідомлення у відповідь.

Увага! Виграшний статус білета надається лише після розіграшу лото. Усі білети в розіграш мають статус «невиграшний!

2) Якщо ви зареєстрований користувачем УНЛ, то в Особистому кабінеті ви повинні зайти в розділ «Мої Білети», далі «Числові лотереї», потім натисніть «Неперевірені», і у кожного квитка натисніть «Перевірити».

Важливо! Звіряти кожну цифру не потрібно, система перевіряє білет автоматично, якщо він виграшний, напроти квитка з’являється сума виграшу.

Детально про те, що потрібно зробити, щоб перевірити квиток та отримати виграш в Особистому кабінеті, дивіться відеоінструкції.

3) Якщо ви купуєте білет на сайті УНЛ, білет із вашою ставкою надійде на вказану вами електронну пошту. Там ви можете знайти кнопку «Перевірити квиток».

Тож, якщо виграв у лотерею, що робити далі?

Отримання виграшу лотереї УНЛ

Виграш у лотерею в Україні

Виграш у лотерею в Україні та його виплати регулюються чинним законодавством та Законом України «Про державні лотереї в Україні».

Якщо ви виграли у лотерею УНЛ, вам необхідно врахувати кілька важливих моментів. Щоб ви не розгубилися і точно знали, що робити якщо ви виграли ми зібрали для вас покрокову інструкцію «виграв у лотерею, що далі»:

Перше – білет

Усі виграшні квитки є цінними паперами на пред’явника, як валюта.

Радимо відразу після виграшу поставити своє прізвище та підпис на звороті білета, це дозволить персоналізувати ваш білет і унеможливити отримання виграшу сторонньою особою.

Що робити, якщо втратив білет? Якщо Ви втратите свій білет і на ньому немає Вашого підпису, то будь-хто, знайшовши Ваш білет, може отримати виграш по ньому виграш. Якщо ви купуєте білети онлайн, то вони точно не загубляться і зберігатимуться в особистому кабінеті.

Друге – час

180 днів у вас є, щоб забрати свій виграш. Це проміжок часу, коли можна здобути свій виграш. Після цього терміну квитки стають недійсними, а гроші повертаються до призового фонду.

Третє – місце отримання виграшу

Свої гроші ви можете отримати на сайті УНЛ, в особистому кабінеті, у мобільному додатку Телеграм, у наземних точках продажу квитків УНЛ.

Тепер давайте докладніше розглянемо кожен варіант як отримати приз:

Щоб здобути виграш на сайті unl.ua

У «Мій кабінет» потрібно знайти розділ «Мої квитки», далі кнопка «Неперевірені». Вам потрібно перевірити ваші квитки (вище ми писали, як це зробити). Напроти перевіреного квитка з’являється сума виграшу. Ця сума зараховується на баланс. Ви можете не виводити гроші та використовувати їх для придбання нових білетів, а можете вивести на банківську картку або мобільний рахунок, натиснувши на кнопку «Вивести», вказавши суму та всі необхідні реквізити.

Детальніше про отримання виграшу в особистому кабінеті можна дізнатися з відео-інструкції.

Щоб оформити виграш у мобільному додатку Телеграм

Натисніть кнопку «Перевірити мої кбілети» в Телеграм-боті @unl_lotobot
Отримати виграш можна на банківську картку або Баланс за посиланням, яке буде доступне у Телеграм-боті після перевірки квитка.

Щоб отримати виграш у наземних точках, необхідно

Дізнатися, де знаходиться найближчий пункт продажу у вашому місті (це можна зробити за телефоном гарячої лінії УНЛ 0 800 807 807 або написавши на пошту [email protected]), пред’явити паперовий або електронний білет УНЛ людині, яка здійснює продаж квитків УНЛ. Після перевірки виплатять виграш.

Важливо! Про наявність сум більш як 500 грн у наземних точках продажу потрібно дізнатися за телефоном 0 800 807 807

Четверте – сума

Суми від 4 грн до 1 000 грн можна отримати на картку, на мобільний рахунок, на особистий баланс на сайті УНЛ. Або ж готівкою на більшості наземних точок поширення.

Суми до 18 630 грн можна отримати на картку, на особистий баланс на УНЛ, а також готівкою на деяких наземних точках розповсюдження (адреси можна дізнатися за телефоном 0 800 807 807).

Суми від 18 631 грн до 29 999 грн можна отримати на особистий баланс, а також готівкою на деяких наземних точках поширення (адреси можна дізнатися за телефоном 0 800 807 807).

Суми від 30 000 грн можна отримати у філіях УНЛ (адресу можна уточнити за безкоштовним номером 0 800 807 807), у головному офісі УНЛ (попередньо потрібно погодити час відвідування головного офісу з менеджером зателефонувавши за номером 0 800 80).

Джекпот

Як отримати джекпот

Що робити, якщо виграв Джекпот? Все те саме, що і з меншими виграшами.

Для отримання джекпоту необхідно надати такі документи:

  • оригінал виграшного квитка
  • копію паспорта
  • копію ідентифікаційного номера

Документи передаються гравцем представнику УНЛ, заздалегідь погодивши дату та час приїзду за номером 0 800 807 807.

Після того, як мине документальне оформлення, УНЛ здійснює виплату джекпоту на банківський рахунок гравця.

П’яте – як витратити виграш

Ми всі прагнемо фінансового добробуту, для цього вчимося, працюємо, розвиваємося і поступово йдемо до бажаного рівня достатку. Виграш джекпоту – це найчастіше спонтанно і незаплановано, до того ж виграти гроші в лотерею іноді легше, ніж правильно їх витратити. Тут ми зібрали кілька корисних порад, які допоможуть вам грамотно розподілити виграш, коли виграв у лотерею.

  1. Розплатіться з боргами! Багато фінансових консультантів вважають, що розплата із боргами є найкращим вкладенням коштів.
  2. Якщо у вас немає боргів та інших грошових зобов’язань не варто впадати в марнотратство. Не робіть спонтанних великих покупок! Абсолютна більшість фінансових консультантів рекомендують не здійснювати різких змін протягом як мінімум перших 6 місяців після виграшу, щоб поступово зрозуміти, що точно необхідно купити.
  3. Інвестуйте обережно! Завдяки лотерейному виграшу у вас може з’явитися безліч можливостей вкласти ваші гроші. Будьте уважні! Попросіть порад у професіоналів, проведіть глибоку аналітику, розробіть як короткострокову, так і довгострокову стратегію інвестицій.
  4. Допомагайте іншим. Ваше життя після виграшу може кардинально змінитись, але важливо пам’ятати, що гроші люблять щедрих, поділившись своїм несподіваним багатством із нужденним ви залучите у своє життя нові фінансові можливості.

Пам’ятайте, що всі виграші в лотерею підлягають оподаткуванню. Податок на виграш у лотерею в Україні для фізичних осіб – 18% та збори для підтримки армії – 1,5%.

Якщо ви виграли в будь-яку з державних лотерей, зверніть увагу на те, що в Україні, як і в будь-якій іншій країні світу, всі виграші підлягають оподаткуванню. У відповідність до чинного Податкового кодексу України із суми виграшу в лотерею стягується 19,5% податків, що включає в себе

  • 18% – податок на доходи фізичних осіб
  • 1,5% – військовий збір.

Ця ставка податку поширюється як на виграші в інтернет-сервісах, так і на паперові лотереї.

Кошти до державного бюджету вносить безпосередньо сам оператор лотереї. Податки віднімаються із суми призів під час їх зарахування на рахунок у кабінеті користувача. Тобто на особистий рахунок зараховується чиста сума без податків, яку можна витратити на придбання інших білетів лотерей або вивести з особистий рахунок.

Нарахування та сплату до бюджету сум податку та військового збору здійснює Українська Національна Лотерея як податковий агент відповідно до Податкового кодексу України. Про загальні суми сплачених податків УНЛ регулярно інформує громадськість.

Наприклад, якщо ви виграли 94 083 грн у лотерею, то на особистий рахунок ви отримаєте 75 736 грн – це чиста сума з вирахуванням усіх податків.

Відповідно до чинного законодавства, гра в лотерею не персоніфікована, а тому УНЛ не подає до податкових органів жодної інформації про отримувачів призів.

Читайте також історії Джекпотистів УНЛ, наприклад: Спершу відгадав «четвірку», а через багато років повернувся за Джекпотом – призер Лото Максима

Який для вас найзручніший спосіб отримання виграшу?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *