6 способів економії: як вберегти свій гаманець.

Як ефективно розпоряджатися грошима та завжди знаходити кошти на гру. Знаходимо плюси навіть у непростих ситуаціях та ділимося з вами секретами економії.

Планування бюджету.

Це найперше основне правило всіх посібників із ведення домашнього господарства та розподілення коштів. На початку місяця або одразу після отримання заробітної платні (пенсії чи іншого виду доходів) подумайте, що вам потрібно у цьому місяця (розрахунковому періоді) та запишіть це.

Ви можете скористатися однією з безлічі програм для смартфонів чи комп’ютерів або ж розкреслити аркуш в улюбленому блокноті. З чого почати? – З внесення суми доходу. Всі ваші витрати повинні бути вже межах цієї суми.

Щоб і надалі продовжувати грати в улюблені ігри, виділіть одразу певну суму на лотереї.

Це цілком відповідає вимогам Відповідальної гри та допомагає заощадити бюджет. Ви може купувати білети поступово, кожен сплачуючи окремо. А можна одразу поповнити особистий кабінет на заплановану суму та поступово витрачати кошти з балансу.

Вигідні умови.

Перед відвідуванням магазину складіть список необхідних покупок. Подумайте, що вам потрібно не тільки сьогодні, а й приблизно на пару днів наперед. Запишіть тільки необхідне. Наперед передивіться акційні пропозиції, але не купляйте все підряд.

Порада: якщо по акції товари, якими ви користуєтесь постійно, купіть декілька наперед. Наприклад, соняшникова олія, крупи, цукор тощо.

Для того, щоб не проґавити акції УНЛ, уважно слідкуйте за нашими новинами. Долучіться до наших сторінок у соцмережах і завжди будьте в курсі всіх розіграшів.

Кооперуйтеся з друзями для вигідних покупок.

Ви можете домовитися з сусідами про спільну доставку, щоб розділити витрати на кур’єра. До того ж, у магазинах часто бувають акції – «3 за ціною 2» або «50% відсотків знижки на другий товар». Якщо вам так багато не потрібно, об’єднайтеся зі знайомими або знайдіть однодумців у місцевих групах соцмереж.

Щодо лотереї. Тут все простіше. Складіть докупи гроші та зусилля для утворення лотерейного синдикату. Не забудьте зробити все за правилами. Купуйте улюблені лотереї та вигравайте джекпот.

Відмовтеся від непотрібного.

Це розлогий пункт, який буде проявлятися для кожного зовсім по-різному. Зібрали основні варіанти:

  1. З відомих брендів перейти на «no name», попередньо дізнавшись про якість та склад продукту.
  2. Більше готувати вдома. Зазвичай купити складники дешевше, ніж готову страву.
  3. Звернути увагу на місцевих виробників, якщо раніше ви надавали перевагу імпортованим товарам.
  4. Подумати, чи так потрібна вам третя пара кросівок чи п’ята сумочка.
  5. Відмовитись від одноразових предметів (посуду, пакети, леза), на які ви щоразу витрачаєте гроші, аналогами тривалого використання.
  6. Грати тільки у законні лотереї.

Економія на комунальних платежах.

Навіть якщо у вас декларовані державою пільги, краще раціонально ставитися до ресурсів. Це не тільки збереже природу, а й ваш гаманець. Що можна зробити:

  • Економно використовувати воду. На час намилювання рук, чищення зубів, нанесення шампуню чи гелю краще закривати кран.
  • Встановити лампочки, що зберігають енергію.
  • Не забувати вимикати електроприлади з мережі. Це не тільки збереже трохи електроенергії, але й підтримає вашу безпеку.
  • Встановіть двох – або трьох – зонний лічильник. Вмикайте пральну машину та інші прилади, що потребують багато електрики, у найдешевший час. Деталі можна дізнатися у вашого постачальника послуг.

Дотримуйтесь безпеки.

Це правило допоможе зберегти і гроші, і життя в цілому. За порушення певних норм державою передбачені штрафи. В деяких випадках досить великі. А інколи ви навіть ризикуєте власним здоров’ям та життям. Наприклад, переходячи дорогу у невстановлених місцях. На лікування, зазвичай, витрачається багато. Іноді, можливо, вводите дані картки на незнайомих сайтах чи відповідаєте на підозрілі електронні листи.

На сайті УНЛ ваші дані надійно захищені, результати лотерей прозорі, виграші виплачуються вчасно.

Бережіть себе та свій гаманець! А якщо у вас є власні лайфхаки економії, діліться з нами у коментарях.

Коментар

  1. Щоб заощадити на лотереї та все одно мати шанс зірвати Джек Пот, рекомендую покупати 1-2 білети на тираж, але регулярно та на кожний. Якщо удача з вами цього вистачить, якщо ні – до 10 білетів не допоможуть. Колись да пощастить, головне – регулярність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *