Лотерейний синдикат: переваги, недоліки, поради новачкам

Раніше ми розповідали про дієві методи підвищення шансів на виграш. Якщо коротко – їх суть зводиться до більших вкладень. Це або білети системної гри, які значно дорожче звичайних, або велика кількість білетів, що теж потребує додаткових грошей. Існує тільки один спосіб оминути значних витрат – лотерейний синдикат. Про особливості його створення та функціонування, переваги та недоліки читайте у нашому сьогоднішньому матеріалі.

Що таке лотерейний синдикат?

Синдикат (пул) – це добровільне договірне об’єднання учасників з метою отримання спільної вигоди. У нашому випадку – лотерейного виграшу. За усною або краще – письмовою домовленістю гравці складають докупи свої фінанси та купують лотерейні білети. Така сумісна діяльність має багато плюсів та мінусів. Детально розглянемо їх нижче.

Що таке лотерейний синдикат?

Переваги лотерейного синдикату

  1. Лотерейні синдикати дозволяють гравцям купити багато комбінацій, як у системному білеті, так і зробити безліч простих ставок.
  2. Є змога уникнути великих витрат при купівлі значної кількості комбінацій.
  3. Колективне обрання номерів для гри.
  4. Віра у перемогу та приємне спілкування.
  5. Дослідження та випробовування нових стратегій для гри.

Звісно, попри всі райдужні перспективи, лотерейний синдикат має свої недоліки і, безперечно, не для всіх є прийнятним.

Лотерейний синдикат: недоліки

  1. У разі перемоги доведеться ділити виграш між усіма членами синдикату.
  2. Варто дослухатися до думки інших учасників, що не завжди сходиться з власною думкою.
  3. Участь у синдикаті часто передбачає регулярну сплату внесків, що не завжди вписується у витрати.
  4. Необхідність довіряти свої гроші іншим людям, тобто голові об’єднання.

Тож, якщо ви інтроверт, не довіряєте іншим людям та не полюбляєте брати участь у дискусіях, групова гра у лотерею, вам, навряд, чи буде в радість. Та, раптом, ви все ж таки вирішили спробувати, поради далі у матеріалі спеціально для вас.

Як взяти участь у лотерейному синдикаті

Зробити це можна тільки двома способами:

  • Створити свій;
  • Вступити до наявного.

На сторінках газети «Зигзаг Удачи» регулярно публікуються оголошення про місця збору окремих пулів. Там наведено контакти голови та час зустрічі. Перед вступом вам необхідно уважно ознайомитися з правилами, розпитати про всі нюанси та умови покупки білетів, розподілу виграшів. Запрошення в клуби можна знайти й на сторінках інтернету та соцмереж.

Якщо ви вступаєте в лотерейний синдикат, то отримаєте якомога більше інформації про нього. Дізнайтеся, як давно функціонує об’єднання, чи вигравали учасники вже в лотереї , чи виникали якісь проблеми.

Ви можете самостійно організувати синдикат. Якщо серед вашого оточення є досить людей, які цікавляться даною тематикою, то залучіть їх до власної гри. Ви зможете проводити більше часу зі знайомими і колегами, з’явиться ще один спільний інтерес.

Наступні поради спеціально для такого випадку.

Як взяти участь у лотерейному синдикаті

Як створити лотерейний синдикат?

Для початку – необхідно досягнути 18-ти років. Якщо ви повнолітня людина, можете сміливо купувати білети самостійно і створювати синдикати у лотереях. Далі розглянемо крок за кроком:

1. Визначитися з грою та правилами

Якщо ви все ж таки вирішили створити власний лотерейний пул, варто насамперед визначитися з грою. Рекомендуємо не розпилятися відразу на декілька. Оберіть одну, яка вам найбільше подобається. Уважно розгляньте її правила, можливість підвищення ставки або системної гри. Прочитайте всі рекомендації організаторів, дізнайтеся місця продажів білетів та умови виплату виграшів. Ви повинні бути добре підковані у всьому, що стосується обраної гри, щоб відповідати на запитання інших учасників синдикату.

2. Зафіксувати правила на папері, вказавши прізвища гравців з особистими підписами

Щоб у процесі гри не виникало недомовленостей, варто всі правила записати на папері, склавши щось на зразок договору. У тому ж документі слід зазначити повні імена всіх учасників та заручитися їх підписами. Якщо надалі у вас виникнуть розбіжності, ви зможете звернутися до файлу, в якому все зафіксовано. Це значно зменшує ймовірність виникнення непорозумінь та незрозумілих ситуацій.

План створення синдикату

3. Обрати час та місце для зборів учасників

Офлайнові синдикати зазвичай передбачають зустрічі гравців перед кожним тиражем лотереї, в якій вони беруть участь. Зручніше, якщо у вас буде постійне місце для проведення зборів. Варіантів безліч: можна організувати зустріч у когось вдома, обрати затишну кав’ярню або коворкінг-простір.

4. Визначитися з методикою підбору номерів

Цей крок викликає найбільше завзятих дискусій, проте оминути його ніяк. Довіритися генератору випадкових чисел не вийде. Адже синдикат передбачає більшу покупку лотерейних білетів чи розгорнуті ставки. Щоб комбінації не повторювались та охоплювали найбільшу кількість номерів, доведеться вирішувати самостійно. Ви можете обрати постійні числа для гри, а можете щоразу підбирати нові.

5. Окреслити суму внесків та призових виплат

Даний пункт також передбачає декілька варіантів. Фіксована плата підійде для постійних членських внесків. Незалежно від кількості учасників кожен сплачує однакову суму грошей. В залежності від цього варіюється кількість білетів та процент виграшу. Існує другий варіант – де кожний вносить різну суму, а вартість виграшу розраховується пропорційно. Якщо ваш пул не має постійного складу, другий варіант буде більш доречним.

Декілька щасливих історій

Великі виграші лотерейних синдикатів

У 2012 році синдикат водіїв автобусів невеликого британського містечка Корбі виграв 38 мільйонів фунтів стерлінгів. 12 учасників пулу поділили виграш і стали мультимільйонерами.

Лотерейному синдикату Oz пощастило виграти 40 мільйонів доларів в австралійському powerball. Цікаво, що це була їх перша сумісна покупка білетів. Недарма кажуть, що новачкам щастить. А в цьому пулі їх було аж 14.

Найбільший виграш американської лотереї «Mega Millions» – 1.05 мільярдів доларів виграли саме за допомогою лотерейного синдикату 22 січня 2021 року. Об’єднання однодумців з Мічигану створили клуб під назвою «Wolverine FLL Club» з 4 людей і виграли джекпот. Після сплати податків їх виграш склав 557 мільйонів доларів.

Ще один яскравий виграш, це джекпот «Powerball» у розмірі 731.1 мільйонів доларів також належить лотерейному синдикату, який назвали «The Power Pack». В результаті переможці розділили між собою суму 366.6 мільйони доларів. Один із учасників лотерейного об’єднання не повірив у виграш, коли побачив результат і пішов на роботу, групі знадобився деякий час, щоб заявити про себе, а саме 4 місяці після виграшу 20 січня 2021 року.

Ще один синдикат «Peace of Mind Trust» виграли 516 мільйонів доларів в лотерею «Mega Millions». Це групування з п’яти людей після сплати податків розділили між собою 254.2 мільйони доларів. Переможцям, вихідцям із невеликих спільнот у Пенсильванії, гарантували анонімність після отримання призу 21 травня 2021 року.

В Україні також є, за що позмагатися. Джекпот Супер Лото вже перевалив за 14 мільйонів гривень. Можливо, саме вашому лотерейному синдикату посміхнеться доля?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *