Як провести вихідний взимку: поради для гарного настрою.

Зима – чарівна пора року. Дорослі часто чекають снігу не менш за малечу. Якщо не звертати уваги проблеми з транспортом, нескінченні відкопування авто та відмерзлі пальці, сніжна погода виглядає досить привабливо. Особливо після кількох місяців сірих дощів. Тож вдягайтеся тепліше і читайте нашу добірку зимових розваг.

Ковзани та санчата.

Сьогодні не обов’язково мати вдома все необхідне екіпірування, щоб весело провести час. Кожна ковзанка у місті пропонує ковзани всіх розмірів та інструктора для тих, хто на льоду вперше. Зазвичай, взуття знайдеться і для дітей, і для дорослих.

Якщо льодового стадіону поруч не виявилося, можна обмежитися катанням на санчатах. А ви знали, який багатий вибір приладдя для спусків з гірок? Залізні санчата із дерев’яними перемичками і досі можна зустріти на вулицях містах, але все більше впадають в око різнобарвні льодянки із пластику. Вони зручні, легкі та продаються на кожному кроці.

Для крутих та довгих спусків можна купити чи орендувати тюбінг. Їх, зазвичай, використовують у спеціалізованих парках.

Зимова фотосесія.

Засніжені вулиці міста або ліс – чудова локація для фотосесії. Вдягайтеся тепло, але заздалегідь продумайте можливість зняти ненадовго верхній одяг. Щоб уникнути переохолодження, візьміть термос з теплим напоєм та додаткові речі.

Поради професійних фотографів:

  1. Зберігайте батареї у теплі. На холоді вони швидко втрачають потужність.
  2. Слідкуйте, щоб фотокамера не запотівала.
  3. Завчасно подбайте про зручні рукавички.
  4. Обов’язково спробуйте сфотографувати зимовий світанок чи смеркання.
  5. На фоні снігу вдало виглядають червоний, синій, темно-зелений та винний кольори.

Водні розваги.

Зима – найкраща пора року для відвідування бані або сауни. Штучний басейн з крижаною водою можна замінити справжнім снігом. Таке тренування «гаряче-холодно» добре гартує серцево-судинну систему. У парній пульс пришвидшується, а на морозі стишується. Такі зміни підвищують еластичність судин та попереджують захворювань. У бані напрочуд легко позбутися втоми та стресу.

Від сауни краще утриматися, якщо ви:

  • Вживали алкоголь;
  • Хворієте;
  • Маєте підвищену температуру тіла;
  • Страждаєте на гіпертонію.

Прогулянка із грою у сніжки.

Взимку краєвиди змінюється. Звичайні доріжки можуть перетворитися на сніговий лабіринт. Одягайтеся тепло та вирушайте на прогулянку. Подбайте заздалегідь про зручне взуття та одяг.

Пам’ятайте, такий спокійний променад будь-якої миті може перевтілитися у запеклі бої сніжками. До речі, ви знали про існування «гаджетів» для створення ідеальних сніжок. Є одинарні, а є відразу на декілька кульок. Завантажте сніг у прилад і приготуйтеся до справжньої битви.

Лотерейний вечір.

Після активностей на морозяному повітря завжди хочеться випити гарячого та розслабитися. Простий рецепт обліпихового чаю: дві ложки варення залити окропом та ретельно перемішати.

Щоб вечір був приємнішим, купіть декілька білетів класичних лотерей. Не панікуйте, якщо забули придбати білет під час прогулянки. На сайті УНЛ є з чого обрати:

Насолоджуйтесь зимою разом з УНЛ!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *