Якщо виграли джекпот: поради психологів та фінансистів.

Ви виграли джекпот – три чарівні слова, які мріє почути кожен. Та часто великі гроші для пересічної людини схожі на сніг серед літа. Що робити, куди бігти й як жити далі – складні питання, які потребують фахової відповіді. У статті розглянемо алгоритм дій, який допоможе не розгубитися.

Уважно перевірте білет.

Це потрібно зробити, коли вже надруковані офіційні результати лотереї. Звірте тираж, дату проведення та всі виграшні номери. Історія знає випадки, коли диктори помилялися при озвученні чисел. Не поспішайте викидати білет. На сайті unl.ua працює функція перевірки:

  • На функціональній сторінці. Необхідно ввести номер білету та натиснути перевірите. https://unl.ua/uk/check
  • В особистому кабінеті для зареєстрованих користувачів, які придбали білети на сайті. Система автоматично покаже статус та підсвітить числа, що збіглися.

Цікаво.
У КЄНО можна виграти, не вгадавши жодного номеру.
Не джекпот, проте й 20 гривень не завадять.

До того ж, уважно перечитайте правила лотереї. В українських Супер Лото, КЄНО, Лото Максима та Трійка термін звернення сягає 180 днів. Після чого виграш анулюється, а гроші повертаються у призовий фонд.

Підпис білета.

Спеціалісти рекомендують захистити свій виграш від зловмисників. На зворотній стороні білету напишіть своє повне ім’я та поставте підпис. Деякі радять зробити кольорові копії, а оригінал сховати у домашній сейф чи покласти у банк.

Не поспішайте.

Цей пункт ми вирішили розділити на тезиси.

  1. Не кваптися ділитися новиною з усіма родичами та сусідами, обіцяючи бенкет та щедрі подарунки. Побудьте зі своїми думками трохи часу на одинці. Помрійте, заспокойтеся та дайте час вгамуватися дрижакам.
  2. Не біжить одразу отримувати виграш. Ви можете зателефонувати до компанії УНЛ та домовитися про зустріч через деякий час. Коли думки ясніші, а перші емоціональні хвилі пройшли, рішення можна прийняти більш врівноважені. За цей час намагайтесь найняти фінансового консультанта. Про це докладніше поговоримо трохи нижче.
  3. Зачекайте зі звільненням.. Якщо ви надто перехвилювалися та не можете стримати емоцій, візьміть відпустку на тиждень або два.

Фінансовий консультант.

У нас не заведено довіряти свої гроші сторонній людині. Казки про Буратіно, гіперінфляція та втрата заощаджень зробили українців підозрілими до всіх радників. Проте великі суми, якщо ви з ними раніше не зустрічалися, все ж краще довірити фахівцю.

Що вміє фінансовий консультант:

  • Складати особистий план збагачення. Розкаже детально у цифрах, що піде на податки, скільки краще вкласти, яку частину залишити собі та родичам на подарунки.
  • Порадить, куди вкладати. Розповість про види вкладів та заощаджень, порадить конкретні установи чи підприємства.
  • Допоможе з оподаткуванням.
  • Найголовніше – збереже ваші гроші.

Для вдалої реалізації цих пунктів помічник повинен бути незалежним. Не варто одразу звертатися до конкретного банку чи страхової компанії. Вони переслідуватимуть власні цілі, а сторонній фахівець зацікавлений у вашому збагаченні, бо від цього залежить його власна винагорода. Обирайте спеціаліста з досвідом. Він буде дорожчий за початківця, проте у довготривалій перспективі – ви виграєте.

Нарешті, отримали гроші! Здається ейфорія пройшла. Та ж раптом бажання нахлинули з новою силою. Якщо до цього часу ви вже зустрілися з консультантом, обговорили з ним свої цілі, вам буде легше.

Не витрачайте на розваги більше окресленої суми.
Звісно, хочеться побалувати себе, та все ж таки, поводьтеся розумно.

Дійте за планом:

  1. Розрахуйтеся з боргами. Погасіть заборгованості по всім кредиткам, споживчим кредитам тощо. Боргові зобов’язання завжди тягнутимуть вас донизу.
  2. Не починайте витрачати безглуздо (ми вже писали, але все ж повторимося). Можна визначити щотижневий або щомісячний ліміт витрат і додержуйтеся його.
  3. Дотримуйтеся мети. Якщо ви не винаймали фахівця, розпишіть покупки та вкладення самостійно, починаючи від найбільших. Спочатку квартира, потім машина, відпустка і так далі. Ви можете не витрачатися саме в такому порядку. Для майбутніх великих придбань зробіть окремі цільові вклади на обмежений термін або ж безстрокові. Власність буде неушкоджена, а ви без докорів сумління поїдете на відпочинок.
  4. Не хизуйтесь багатствами. Це може привернути увагу шахраїв.
  5. Не вкладайте у сумнівні фінансові піраміди. Звісно, МММ давно не функціонує, проте подібних компаній завжди багато.
  6. Не поспішайте заводити нових друзів.
  7. Намагайтеся не перетворити мільйони на основну тему для розмов з близькими.
  8. Беріть участь у благодійності за покликом серця. Переконайтеся, що фінанси йдуть на добру справу.
  9. Не переставайте грати. Трапляється, що доля декілька разів посміхається своїм улюбленцям.

Замість висновку. Два дивовижні випадки.

Тричі переможці.

Мати й донька Макколі зі штату Нью-Йорк три рази виграли у лотерею. Перший виграш був найбільший – 15,5 млн  доларів США. Інші перемоги скромніші, хоча й в еквіваленті до гривні перевищують мільйон. У 2007 році – 160 тисяч доларів, а у 2014 – ще 100 тисяч доларів. Сім’я замовчує долю грошей.

Щаслива історія Джо Джонсона.

Британець виграв 10 000 000 фунтів стерлінгів у 1998 році. Чоловік вдало вклав кошти у цінні папери та продовжував жити звичайним життям. Через 10 місяців він зізнався про гроші своїй коханій, подарувавши обручку вартістю 10 тисяч фунтів. Говорять, що сім’я Джонсонів щасливо живе у своєму на будинку на відсотки з дивідендів.

Отож можливо все! Нехай пощастить і вам!

А на щоб ви витратили джекпот?

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *