Який виграш у лотерею може змінити життя

Хто з нас не мріяв про великий виграш у лотерею? Ці мрії здійснюються, і про це добре знають власники джекпотів. Наприклад, минулого місяця така мрія здійснилась для гравчині в Лото Максима. Такі раптові доходи повинні суттєво змінювати життя. Але чи насправді це так? Чи дійсно великий виграш автоматично робить гравця щасливим?

У Великобританії з цього приводу провели дослідження, яке показує, що призи навіть в 500 фунтів стерлінгів у Британській національній лотереї змінюють людей. Призери стають більш право-налаштованими та менш егалітарними (меншими прихильниками суспільства з рівним доступом до матеріальних благ).

Досліджуючи 16 тисяч британських гравців, які виграли у лотерею кілька тисяч фунтів, економісти з’ясували, що позитивний ефект багатства на психічне здоров’я призерів проявився через 2 роки.

Виграш в лотерею 100 000 доларів

Але це стосується власників середніх призів. А як щодо великих виграшів у лотерею? Як свідчить приклад призерів Шведської лотереї, які виграли близько $100 000, загальне задоволення життям зберігається мінімум 5 років після виграшу.

Але треба розрізняти задоволеність життям як матеріальний аспект від почуття щастя. Ще в 2010 році нобелівські лауреати Деніель Канеман та Ангус Дітон підрахували ту межу в доходах, після якої збільшення достатку не підвищує відповідно почуття щастя від цього. Цією планкою тоді були $75 000. Тобто, виграш $150 000 в порівнянні з призом в $75 000 суттєво покращить фінансове становище призера, але щастя особливо не додасть.

Які ж виграші у лотерею в Україні можуть зробити наших гравців достатньо щасливими?

Як виграти в лотерею

Якщо посилатись на дослідження, то виграш мінімум 15 тис. гривень (£500) почне змінювати призера. Для цього достатньо вгадати 4 з 5 номерів в Лото Максима.

Вигравши 50-90 тисяч гривень (кілька тисяч фунтів) підвищене задоволення життям збережеться 2 роки. Таку суму можна виграти, вгадавши 5 з 6 чисел у Супер Лото.

При цьому ніколи не зникає шанс виграти справжній джекпот, адже вірогідності виграшу існують кожного дня. Грати в лотерею з розсудом і відноситись до неї, як до розваги – це вірний шлях до реальних виграшів та задоволення життям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *