Як найстарший в Києві лотерейний синдикат виграв в КЄНО 50 000 грн

В середу, 29 вересня, двоє гравців в КЄНО відгадали 9 з 10 номерів. Їх виграш складає по 50 тисяч гривень.

Один з призерів придбав білети КЄНО на точці продажу УНЛ, яка знаходиться на ринку «Фестивальний» (Троєщина). Він поставив 20 грн на дві комбінації:

05 09 12 26 30 33 43 46 48 54                                                                            

08 12 14 26 30 41 43 46 54 61.

В першій комбінації під час розіграшу №7477 вгадано 9 з 10 номерів, а в другій – 6 з 10 (приз за це складає 100 гривень).

Наступного дня призер прийшов в офіс УНЛ оформляти виграш. Гравцем виявився лідер Команди гравців Києва та України «КПД» Віктор Опанасович (до речі, 29 вересня були іменини Віктора). Такі групи, де люди об’єднуються заради системної гри, називають лотерейними синдикатами, а таких як наш призер – менеджером синдикату.

Віктор Опанасович розповів, як нині функціонує київський синдикат і наскільки вигідно грати в лотерею такою групою.

Як виграти в лотерею за допомогою синдикату
Провідний гравець лотерейного синдикату в Києві

Розкажіть, як довго ви граєте?

Я граю з 1977 року. А наша команда сформувалась 17 січня 2003 року. Ми «сильно» граємо двічі на рік – в червні та грудні. В ці місяці у нас відбувається гра «ва-банк»: граємо на велику суму – 26-36 тисяч гривень. В кінці 2020 року ми намагались зірвати джекпот в Супер Лото (на початку березня його виграв мешканець Донецької області). Тоді нам вдалось вгадати лише 4 номери.

А скільки людей у вашій команді?

На даний момент 24. В кращі часи було 100 членів. До речі, в ній не тільки кияни. Є мешканець Закарпаття, який свого часу вгадав 5 номерів в Супер Лото. Є лікарі, режисер, диригент, два математики, були й поліцейські. Переважна більшість – 17 членів – пенсіонери. Багатіїв, які могли би поставити велику суму на гру, на жаль, немає.

Чому зменшилась кількість?

Скоріш за все через недовіру гравців та відсутність терпіння. Часто буває, що люди приходять, беруть участь в одному-двох розіграшах, в яких ми не виграємо велику суму. Після цього у них розчарування і вже більше не грають. У людей не вистачає терпіння, яке потрібно при грі в лотерею, адже не кожного разу трапляються великі виграші.

Власне наша команда зменшилась до 24 чоловік, коли ввели податок на усі виграші в лотерею. Я свого часу звертався до уряду, щоб змінили оподаткування в лотереях. Наразі податок на кожен виграш складає 19,5%. Але фактично виходить наступне: навіть якщо програти, все рівно треба сплачувати податок. Наприклад, ставимо на 6 комбінацій в Супер Лото, платимо 90 грн. Вгадуємо лише два номери, за що приз складає 20 грн. І цей виграш оподатковується, хоча у сумі ми в мінусі. Це ж несправедливо.

Як ви пояснюєте своїм колегам, що виграти в лотерею реально і тут немає жодного обману?

Розповідаємо їм, що ми неодноразово входили в тиражну комісію, на власні очі бачили, як відбуваються розіграші, як зважуються кульки. Там все чітко і без обману. Але люди все рівно допускають, що на певному етапі може бути обман.

Власне, щоб не було такої недовіри, перед тим, як придбати лотерейні білети ми складаємо списки учасників гри, зазначаємо, хто скільки грошей вніс. Всі підписують ці документи, а потім отримують їх копію. Також я повідомляю, на якому терміналі і в який час були придбані білети, номер агента УНЛ. В такому випадку усе максимально прозоро і ніхто не може сказати, що я вніс спільні гроші на комбінацію, по якій випала «десятка», а я її не зазначив в документі.

За якою системою ви граєте?

За неповною системою. Кількість комбінацій та розіграшів залежить від того, яка сума надійшла на гру.

Буває, що ставимо на декілька розіграшів. Так, в липні пішли на 5 розіграшів в КЄНО (вгадали «сімку»). В серпні – на 3 розіграші. А 29 вересня – на один, бо не вистачило грошей на більше.

А чому не хочете грати в повну систему на 8-10 номерів в одній комбінації?

Так це ж великі гроші. Краще поставити на декілька розіграшів, це правильно з тактичної точки зору.

Скільки зазвичай вносить кожен гравець на одну гру?

Є люди, які на кожен розіграш вносять 1250 грн, дехто 50 грн.

Останні три місяці граємо в КЄНО. В жовтні будемо грати в Лото Максима. В Супер Лото гратимемо в грудні, коли у нас буде супергра «ва-банк». Для цієї гри нам треба зібрати 36 тисяч гривень, щоб зробити хорошу програму (таку кількість комбінацій і з такими числами, щоб виграти великі призи).

У мене є програма, яка не схибить (показує розрахунки на папері – Прим.). Навіть не треба перевіряти лотерейні білети, достатньо подивитись на цю програму, щоб дізнатись скільки номерів зіграло.

Але гравці повинні розуміти, якщо ми ставимо невеликі гроші, то цю програму ми не подужаємо. Тому, щоб вона спрацювала з великою ймовірністю, треба ставити десь 60 тисяч гривень.

А який мінімальний виграш в такому випадку реально отримати?

Якщо ми ставимо таку суму на КЄНО, то в нас вгадана десятка буде 100% (в даному випадку виграш складає 1 000 000 грн – Прим.). Це математично вже перевірено.

Як перевірено? Вже вгадували стільки номерів?

Ні. Для цього є «умовна гра». Наприклад, ви зазначаєте 20 чисел в КЄНО, а ми перевіряємо їх. «Умовна гра» відразу показує, скільки виграєте. 

Щоб ви розуміли, я чотири рази вигравав в Канаді за допомогою наших мігрантів. Я скинув їм свою програму, а вони там заповняли її.

Ще один приклад. У мене був знайомий Олег з Сімферополя, з яким ми якось грали в Супер Лото. Тоді джекпот складав 6 мільйонів гривень. Я в Києві заповнив карточки з комбінаціями на 26 цифр, з якими приїхав до нього в Симферопіль. По приїзді він сказав, що в нього немає потрібної суми, треба грати на меншу. Я за ніч переробив комбінації: з 26 номерів зробив на 22. Таким чином ми викинули один номер, який потім випав в лототроні. Якби він залишився то вгадали б «шістку», а так отримали тільки п’ять номерів з шести.

Давайте повернемось до вашого синдикату. Де зазвичай ви збираєтесь?

Одного місця зараз немає. Раніше ми збирались у залі Головпоштамту. Там були термінали УНЛ, велике приміщення і столи зі стільцями. Зараз зустрічаємось в певних місцях біля метро, де живуть наші члени команди.

Гроші на гру перераховують на банківську карточку, або ж передають під час зустрічей, щоб не оплачувати відсотки за переказ грошей. Так, в середу я зустрічався біля метро «Деміївська», «Мінська» та на Троєщині, і там оформляв лотерейні білети.

Ви зараз виграли 50 тисяч в КЄНО, а скільки було витрачено на придбання білетів?

Цього разу лише 3 тисячі гривень. І вийшов найбільший виграш за весь час. В травні ми виграли 24 тисячі в Лото Максима. Зазвичай на просту гру багато не ставимо – до 7 тисяч гривень.

Хто у вас визначає номери, на які робити комбінації?

Визначаю я по своїй програмі. Але якщо хтось хоче подати декілька своїх цифр, ми їх теж вносимо в систему. Раніше, якщо такі номери випадали в лототроні, то ми давали премію цьому гравцю. Але зараз ми це не практикуємо.

Ми вже набили руку на грі в лотерею і є спеціалістами. Я граю в лотерею 44 роки, добре розібрався в ній і почав розробляти свої програми.

Ми граємо на всі номери – в Супер Лото на 52, в Лото Максима на 45, в КЄНО на 80. В цьому вся й майстерність – стиснути таку кількість номерів до потрібного числа комбінацій.

Якщо міркувати математично, то зірвати джекпот майже неможливо. Але треба думати як військова розвідка – ділити все по квадратам і опрацьовувати їх окремо.

29 вересня ми зіграли приблизно на 300 комбінацій, але програма була розроблена на трохи більшу кількість. І я впевнений, що в тих комбінаціях, які ми не змогли оформити, була «десятка».

В «АВТО» пробували грати?

Так, інколи були виграші. Але деякі члени команди проти автоматичного визначення комбінації.

Як часто трапляється, що ваш виграш менше вкладених грошей?

Рідко буває. Як приклад, в серпні поставили на КЄНО 3 600 грн, а виграшів отримали на 1 207 грн. Зазвичай таке трапляється, коли номера дають наші гравці, а не визначені за спеціальною програмою.

Люди повинні розуміти, для великого виграшу треба робити «сильні» програми і ставити велику суму.

Що заважає розвитку лотерейних синдикатів в Україні?

Велика недовіра серед людей. А синдикат – це командна гра, де ця недовіра тільки шкодить. Навіть зараз серед членів нашої групі може бути підозра, що я цього разу виграв дві «дев’ятки», а не одну (цього дня «дев’ятку» вгадали ще в Запоріжжі – Прим.).

До того ж треба грати в широку програму, а для цього треба, щоб в команді було пару бізнесменів. Щоб повірити, що виграш можливий, ми сідаємо за стіл і робимо «умовну гру». Ставимо, наприклад, 10 тисяч гривень, вибираємо будь-які 20 номерів в КЄНО, отримуємо 2 «вісімки», 15 «сімок», 25 «шісток». В сумі однозначно маємо плюс до того, що вклали.

За весь час гри в лотерею напевно ж були якісь курйозні моменти. Можете пригадати деякі?

Якось підійшов до нас на Головпоштамті незнайомець і каже: «Я тут спостерігав за вами, ось даю вам 1 000 грн – ставте в гру». Я кажу: «Зачекайте, дайте ж свої контакти».  На що він відповів: «Не хвилюйтесь. Я вас сам знайду».

Був ще один випадок на тому ж Головпоштамті. Ми там під час зустрічей займали стіл, а деякі відвідувачі були незадоволені цим і викликали поліцію. Нас забрали, перевірили документи, потім відпустили. Після цього двоє поліцейських приєднались до нашої команди. Але після виграшу в 7-8 тисяч гривень вони взяли чеки, на які отримують виграші, і зникли. Після цього усі чеки зберігаються у мене.

Що порадите іншим гравцям?

До цієї справи треба ставитись з любов’ю. І вірити.

Коментарі

  1. У меня тоже есть своя система игри в кено и лото тройка ети лотереи я люблю и щитаю что в них можна виграть больше и проще но моя игра неусовершенствована хочеца найти человека которий живет в Львове и играет в лото тройку таким образом как и я и в двоем доусовершенствовать игру т.0689340716.меня зовут Сергей .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *