Як грати в іноземні лотереї: топ найпопулярніших лотерей світу

Існують лотереї, що відомі на весь світ. Величезні призи Powerball, Megamillions, Euromillions та Eurojackpot приваблюють людей з різних країн. Та чи так легко зірвати омріяний джекпот? Як грати в іноземні лотереї та наскільки вигідно звичайному українцю грати у закордонні лотереї розглянемо у матеріалі?

Популярні лотереї світу

Як грати в іноземні лотереї? Тот-8 найпопулярніших лотерей світу

Розглянемо найпопулярніші лотереї світу, ви, напевно, чули про них і можливо навіть купували квитки.

Американська лотерея MegaMillions

Серед іноземних лотерей Mega millions, мабуть, найпопулярніша. ЇЇ правила прості, а грошові призи викликають невідворотне бажання зіграти. Ігрова картка має два поля. В основному необхідно обрати 5 номерів із 70, а в додатковому зазначити мегакульку – від 1 до 25. Той, хто вгадав 5+1, отримує величезний джекпот, який на кінець грудня 2023 року становить 1,6 млрд доларів.

Розіграші Mega millions проходять двічі на тиждень – щовівторка та щоп’ятниці. Мінімальний виграш у 2 долари дається за правильно вгаданий шар додаткового поля. Ймовірність отримати такий приз 1 до 37, а от джекпот виграти значно складніше. Адже всі поєднання становлять 302 575 350 комбінацій. Потрібно дуже пощастити. До речі, ціна лотерейного білета – є 2 долари. Оподатковуються лише виграші більші за 5 000 $.

Американська лотерея Megamillions

PowerBall – американська мрія

Ще один лідер серед зарубіжних лотерей – Powerball. Джекпот менший майже у 3 рази. Попри це сума у 543 мільйонів доларів (на грудень 2023) не менш очікувана для пересічного українця. Головний плюс лотереї – вгадати номери не набагато легше. Ймовірність складає 1 до 292 201 338. Правила прості. Варто обрати 5 цифр основного поля на 69 номерів і один мегабол з 26 номерів. Мінімальний виграш 4 $. Ціни на білети стартують від 2 доларів. Можна обирати додаткові опції. Розіграші у вечірній час у середу та суботу.

Powerball – американська мрія

Euromillions – шлях до успіху європейців

Одна з найкращих зарубіжних лотерей. Лотерейний білет коштує 2,5 євро, а мінімальний виграш складає 4,2 євро за 2 вгаданих номери. Загалом у картці необхідно зазначити 7 цифр на 2 полях: 5 обрати з-поміж 50 та 2 «щасливі зірки» з 12. Попри зовсім невисоку ймовірність виграти головний приз (1: 139 838 160), 19 листопада 2019 року пощастило жителю Великобританії, який зірвав 122 766 852 євро. Новий джекпот стартує з позначки у 17 мільйонів. Розіграші відбуваються щотижня – у вівторок та п’ятницю.

Euromillions – шлях до успіху європейців

EuroJackpot – міжнаціональна лотерея Європи

Ще одна улюблениця багатьох європейців з вагомими джекпотами. Грати в EuroJackpot так само легко. Мешканці 18-ти країн-учасниць змагаються за джекпот у 90 млн євро. Вибороти його не так легко, як здається – ймовірність 1 : 95 344 200. Виграти мінімальний приз у 7,7 євро може лише кожен 42. Ціна простого лотерейного білета – 2 євро. Обрати в картці необхідно 5 номерів із 50 та два додаткових із 10. Тиражі відбуваються тільки раз на тиждень – у п’ятницю.

EuroJackpot – межнациональная лотерея Европы

Oz Lotto та Powerball Австралія

В Австралії теж люблять грати у Powerball. Лотерея є прототипом американської та дуже на неї схожа. Правила такі: гравцям пропонують вісім призових категорій, а джекпот складає суму 6 000 000 $ також можна виграти різноманітні другорядні призи. І найцікавіше, що учасники лотереї до всіх квитків можуть використовувати опцію Power Hit. Power Hit збільшує шанси на перемогу, адже під час розіграшу із цією функцією у квитку учасник грає всіма можливими номерами Powerball.

Також в Австралії популярне лото – Oz Lotto. У гравців є сім призових номінацій та мінімальний джекпот у розмірі 2 000 000 $. Але часто ця сума може збільшуватися до числа із сімома нулями. Розіграш проводиться щотижня у вівторок. Найбільша сума, яку вигравали в Oz Lotto -112000000 $.

Лото MAX Канада

Перший тираж цієї канадської лотереї пройшов у 2009 році, а перший переможець отримав свій приз уже через тиждень. Правила Лото MAX Канада такі: в лотереї грає 9 номерів, мінімальний джекпот – 5000000 $, максимальний головний приз – 50 000 000 $. Розіграші проходять щоп’ятниці. Гра включає сім призових категорій, що дозволяє гравцям по всьому світу вигравати величезні призи. Також у лотереї передбачений бонусний розіграш, кожен лотерейний білет бере участь у ньому та можна виграти 1 000 000 $.

Найкращі лотереї світу

SuperEnalotto Італія

У цю італійську лотерею грають тричі на тиждень. Для гри використовують 6 куль із числами. Виграти джекпот можна у п’яти призових категоріях. Тут також передбачена додаткова гра – SuperEnalotto Superstar, під час розіграшу може випасти додаткова цифра, яка збільшує джекпот на 2 000 000 євро, а другий приз – на 1 000 000. Також при випадінні Superstar всі інші призи збільшуються в 100 разів.

Супер Лото – українська альтернатива західних лотерей

Лотерея має прості правила та найбільші в Україні джекпоти. Вартість білета стартує від 15 гривень. Щоб виграти джекпот у 20 мільйонів гривень, необхідно вгадати 6 номерів з 52. А ймовірність становить 1 : 20 358 520. За 2 виграних номери гравці отримують 20 гривень.  За статистикою спрацьовує кожна 8 ставка. Купити білет можна за 30 грн. Тиражі проходять два рази на тиждень – у середу та суботу.

Супер Лото – українська альтернатива західних лотерей

В які лотереї грати українцям?

На перший погляд, відповідь вважається очевидною. Інтернет манить рекламою посередників, які обіцяють великі виграші в зарубіжні лотереї. Новинні сайти підкидають статті про закордонних переможців. А тут, на батьківщині, лише 20 мільйонів, та й ті не даються за так. Для наочності склали для вас порівняльну таблицю.

Іноземні лотереїНаціональні Лотереї
+ Великі джекпоти, що досягають мільйонів доларів чи євро.+ На відміну від лотерей інших країн оператори мають українську ліцензію. Громадяни України можуть безперешкодно грати та отримувати виграші.
 + Великі призи других та третіх категорій у перерахунку на гривні.+ Більше шансів виграти, у порівнянні з іноземними лотереями.
+ Багатолітня історія гри.+ Великі, за українськими мірками, джекпоти.
 + Податки з виграшу залишаються в країні та йдуть на потреби української держави, а не інших країн.
– Неможливість офіційно придбати лотерею.Не потрібно далеко їхати, щоб зіграти та отримати виграш. Купити білет можна онлайн за допомогою платіжних систем. Джекпот видаються у центральному офісі УНЛ в Києві.
– Ймовірність виграти дуже низька.+ Гравці не сплачують жодних прихованих комісій. З виграшу сплачується тільки податок, встановлений державою.
– Великі відсотки посередників і відсутність гарантії їх чесності.+ Грає менша кількість гравців. А значить, менше шансів розділити виграш з іншими.
– Податки з виграшу залишаються у країні – організаторі лотереї.+ Нижча вартість білета.
– Для того, щоб купити білет по нормальній ціні та без перешкод отримати виграш, необхідно їхати в обрану країну– Менші джекпоти і призи інших категорій, в порівнянні з міжнародними лотереями.
+
 – Менша кількість гравців, що впливає на зростання джекпоту.

Популярні запитання гравців

  • Якщо ви кажете, що у нас ймовірність виграти джекпот більша, чому його так довго ніхто не зриває.

Джекпот Супер Лото дійсно не давався до рук гравців давненько. Причин на те декілька. Не дуже велика кількість гравців. Порівняйте, населення США близько 333 мільйона осіб проти українських 42.  До того ж популярність лотерей там значно вища. Більша кількість гравців – більше комбінацій – вище ймовірність виграти великі гроші. Та, на справді, й там джекпоти не надто часте явище.

Найбільший в України Джекпот виграли 6 березня 2021 року у Супер Лото. До того як зірвати головний приз лотереї пан Олексій з Донецької області активно грав один рік, зазвичай купував багатотиражні білети.

Чоловік використовував різні методи гри – для заповнення білетів обирав дати народження рідних, згодом виявив, що цього недостатньо і додав «авто» комбінації. Саме синтез цих двох методів приніс Олексієві перемогу.

  • Якщо ви кажете, що оператор сплачує податки, навіщо податки з гравця? Зарубіжні лотереї не оподатковують виграші.

Це рішення українського уряду. Оператор лотерей ніяк не може вплинути на законодавство. Всі виграші у нашій країні підлягають оподаткування: 18 % податок з фізичних осіб та 1,5% – на користь армії. Загалом 19,5 %. На противагу – у тому ж США оподатковуються лише призи понад 5 000 доларів, та відсотки там більше – до 40% у разі поступового надходження грошей, та до 50% при рішенні забрати всю суму одразу. На не резидентів країни-організатора часто розповсюджуються додаткові вирахування.

Прим. ред: станом на 18 грудня 2023 року Ціна білета Супер Лото – 30 грн. Мінімальний виграш – 38 грн. Джекпот становить 20 ‍595 ‍669 грн.

Грати у закордонні лотереї чи в українські, вирішувати лише вам. Пам’ятайте просте правило: щоб виграти у будь-яку лотерею, потрібно спочатку купити білет. Українська Національна Лотерея пропонує вам випробувати удачу у Супер лото (ціна білета – 30 грн), КЄНО (20 грн), Лото Максима (20 грн), Лото Трійка (3 грн) та Лото 6 із 36 ( 25 грн).

Коментарі

  1. УНЛ понизте цены на свои лотереи до 5грн и к вам потянуться игроки.Не каждый игрок может заплатить 15грн и не по карману каждому

  2. Верните старые числовые формулы для суперлото – 6 из 39 и для максимы – 5 из 42. Понизьте цены на билеты. Подайте петицию об отмене налогов с лотереи.

  3. Я вообще играю еще с начала 2000х, с перерывами, 15грн в нынешних реалиях это реально дорого. Вы сами это не понимаете? Джекпот не срывался уже сколько? Года 2-3? А раньше? Минимум 2 раза в год? Ни о чем вам не говорит? Во-первых, формула, чтобы вы не писали – 6 из есть только у нас, ничего тут вас не смущает? Статистика не работает в лотерее, шанс выигрыша тоже не так важен – ДОЛЖНО БЫТЬ 5 ИЗ, с доп кулькой, или без нее, но с меньшим джекпотом, не так важно. Ну и 15грн, это тоже большой минус. Системами уже особо не поиграешься. То что джекпот не срывался много лет не добавляет ни энтузиазма, ни веры новым, да и старым игрокам.

    1. Доброго дня! Лотереї з формулою 6 з … є у багатьох країнах, зокрема Канаді, Німеччині, Росії. Ймовірність виграти у Супер Лото значна вища, а ціна білетів нижча у порівнянні з багатьма європейськими та світовими лотереями. Візьміть ще й до уваги той факт, що в нашій країні грає значно менше людей, тому джекпоти ростуть повільніше і зривають їх рідше.

  4. Хоть я и угадал в Лото Максиме 4 из 5-ти номеров (получил примерно 700 у.е), но не очень уверен в честности проведения розыгрышей. Сомневающихся больше чем реальных игроков, как и тех, кто уверен в обмане. Причина сомнения непонятна. К УНЛ большая просьба быть более прозрачнее.

    1. Я вполне согласна с Виктором.
      1. Нет прямой трансляции “Онлайн”. Мы видим только результат розыгрыша, но не сам момент игры. Запись ролика с барабаном можно и смонтировать, или из нескольких вариантов выпадения шаров оставить необходимый вариант. Возможностей множество.
      2. Странным образом количество выигрышных билетов почти одинакова в каждом тираже +/-.

      1. Доброго дня, шановні гравці. Ми працюємо над онлайн-трансляцією розіграшів. Всі наші лотереї законні й проводяться під суворим наглядом Мінфіну. Кількість виграшів залежить від кількості гравців та вгаданих номерів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *