Нові лайфхаки розумної економії влітку.

Літо вже добігає кінця, та ще можна скористатися всіма його принадами. Гуляти досхочу, купувати лотерейні білети на свіжому повітрі, подорожувати, зустрічати світанки та проводжати сонце за небокрай. Думаєте, звідки брати гроші? У статі розкажемо, на чому влітку можна добряче зекономити.

Пішохідні прогулянки.

Часто очевидні дії виявляються і найкориснішими. Пересуваючись самостійно без залучення власного чи громадського транспорту, економите не тільки власні ресурси, а й піклуєтесь про природу.

  1. Помірні фізичні навантаження зміцнюють здоров’я.
  2. Економія грошей на проїзд в автобусі чи на бензині.
  3. Зменшення шкідливих викидів в атмосферу. Це працює, навіть якщо ви обираєте прогулянку замість маршрутки. Менше людей користується – збільшується інтервал руху.
  4. Нові місця та враження.

Повністю через все місто дістатися пункту призначення буде складно. Але можливо замінити прогулянкою частину маршруту.

Зміна щоденного раціону.

Літо – час сезонних овочів та фруктів. Якщо ви щасливий власник заміської ділянки, із задоволенням споживайте власну городину. Скористуйтеся фермерськими ринками вашого міста. Обирайте овочі, фрукти та зелень, збирання яких у розпалі. Ціни на таку продукцію найнижчі. Також робить вибір на користь місцевих культур – вони найдешевші.

Шляхом збільшення рослинної їжі, можна зменшити вживання м’яса. Тваринний білок чудово замінюють бобові.

Розбийте власний садок.

Навіть якщо живете у скляному хмарочосі, невеличке місце на підвіконні завжди знайдеться. Вирощуйте традиційні культури – зелену цибулю, кріп. Чудово почуватиметься базилік, рукола та м’ята. Можна придбати популярні зараз набори мікрозелені. У комплекті є все необхідне – ґрунт з насінням та місткість, де це пророщувати. Перші паростки продавці обіцяють вже за тиждень.

Сучасний керамічний горщик вирішить естетичну сторону питання, хоча це вже не про економію.

Скуштуйте домашні напої.

Влітку споживання великої кількості води стає надміру важливим. Замість покупних лимонадів зробіть вдома прохолоджувальні напої чи соки. Для домашнього лимонаду використайте лимон, додайте м’яти та трохи цукру, якщо не любите кисленького. Головне – не забути заготувати лід.

Для довгих прогулянок – придбайте багаторазову пляшку для води та завчасно наповнюйте вдома. Якщо ж гуляєте цілий день – купіть простої води на розлив у чисельних точках продажу. Це значно дешевше, ніж придбати пляшку у магазині. До того цим ви скорочуєте використання пластику.

Відпочивайте безкоштовно.

Це сміливо звучить, але цілком можливо. Влітку проходить багато фестивалів просто неба з символічною чи повністю відсутньою платою за вхід. Виставки молодих художників, концерти виконавців-початківців, літературні читання не тільки привід гарно провести час, а і можливість завести нові знайомства.

А ще можна вивчити історію рідного міста, зібрати друзів та відправитися у власноруч організовану екскурсію. Відшукайте вулиці та місцини, які вказані в оповідках, придивіться уважніше та знайдіть відбитки минулих епох.

Купуйте розумно лотерейні білети.

Гра онлайн на офіційному сайті УНЛ – надійна та безпечна. Найпростіший спосіб – зареєструватися та грати в особистому кабінеті. Якщо бюджет обмежений, можна завчасно поповнити власний рахунок та не виходити за межі суми.

Виграні гроші переказуйте на свій баланс, проте не поспішайте виводити маленькі суми з сайту, щоб не втрачати на комісії.

Кажуть, що удача краще лине до виграних грошей. Ці відмінний привід придбати ще один білет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *