Якщо не виграли джекпот: як досягти успіху за 12 кроків.

Майже кожен з нас мріє про великі статки. Хтось сподівається на джекпот Супер Лото або хоча б на джекпот Лото Максима, а хтось розраховує тільки на власні сили. Виграш у лотерею – справа непередбачувана. Можна грати для задоволення і паралельно розвивати свої здібності та навички, прямуючи до шляху багатства. Поговоримо про психологію досягнень та систему Браяна Трейсі.

Браян Трейсі – відомий мільйонер та мотиваційний спікер. Він перший голосно, на весь світ, заговорив про доцільність особливого мислення, правильного ставлення цілей та поетапного досягнення мети. Свою систему він вмістив у 12 пунктів, дотримуючись яких, можна покращити рівень свого життя.

1. Бажання.

Це повинна бути сильна емоція, прагнення змінити життя і досягти чогось. Чим більше ви хочете, говорити про це, думаєте, тим менше стають ваші страхи і тим більшим – бажання. Важливо зрозуміти справжній потяг – істинний, вирізнити його з-поміж інших та йти за ним.

2. Впевненість.

Необхідно напрацювати впевненість, що ваше прагнення можна реалізувати. Навіть, коли всі навкруги проти, а заплановане раз за разом зривається, будьте певними у своїх мріях та нізащо не відступайте.

3. Запишіть свої цілі.

Важливий крок, який більшість оминає. За статистикою, тільки 5% людей записують свої цілі. Зробити це потрібно якомога детальніше, приділити увагу всім дрібницям, додати яскраві описи. До того часу, поки ви не зафіксували ціль на папері, вона залишиться тільки бажанням, безтілесним та мінливим.

4. Складіть список переваг.

Запишіть переліг вигод, який ви отримаєте від досягнення своєї мети. Це мотивація, яка дозволить вам продовжувати свій шлях. Одна-дві-три причини можуть з часом вичерпати себе, а 10-20-30 будуть щоразу надихати і додавати сил.

5. Зафіксуйте пункт відправлення.

Де ви зараз знаходитесь, що маєте і як цим розпоряджаєтесь. З часом ви побачити зміни у своєму оточенні, становищі і так далі. Але, щоб продуктивно рухатись у правильному напрямку, треба правильно оцінити початкову відмітку, проаналізувати ресурси, навички та вміння.

6. Визначте кінцевий термін досягнення мети.

Ваша ціль повинна мати мірило, інакше ви навіть не зможете зрозуміти, досягли її нарешті чи ні. Точний термін допоможе не розпорошитися, змусить пришвидшитися, щоб втиснутися у відведені часові рамки. Якщо мета велика, розділіть її на менші, визначивши хронометраж.

7. Запишіть перелік майбутніх перешкод.

На шляху нам завжди трапляться перепони. Лише 5 із 6 в Супер Лото або відсутність наземної точки продажів білетів поруч із домом не привід відмовлятися від шансів на джекпот. Так і у ваших планів. Завжди будуть обставини, що заважають. Деякі з них ви вже, напевно, знаєте і можете записати їх на папері, у блокноті мобільного телефону чи вордовському файлі комп’ютера.

8. Визначте коло додаткової інформації.

Недарма кажуть: Знання – то сила. Курси англійської для нового проєкту, додаткові методики підбору номерів для перемоги у Лото Максима, сучасні тенденції маркетингу. У кожного перелік буде свій.

9. Складіть список людей, чия допомога буде потрібна.

У сучасному світі майже неможливо досягти чогось великого самотужки. На певному етапі ви будете вже не спроможні розвиватися або нарощувати потужності без стороннього втручання.

«Що посієш, те й пожнеш» – закон, який з однаковою силою працює, як сотні років тому, так і сьогодні. Вибудовуючи добропорядні відносини, надаючи послуги, приймаючи та отримуючи допомогу, ми закладаємо фундамент на багато років наперед.

10. Розробіть детальний план.

Щоб ваша справа почала просуватися, не достатньо розрізнених деталей, поодиноких списків і переліків дат. Складіть всі шматочки пазла-справи разом, перетворивши на чіткий план. Всю нову інформацію, доробки обов’язково фіксуйте у чек-листі. Вдосконалюйте його, коригуйте та головне – використовуйте.

11. Візуалізуйте

А тепер необхідно створити чітку картинку в своїй уяві вже досягнутої мети. Кожного дня прокручуйте це кіно подумки. Уявляйте своє нове життя, роздивляйтеся деталі, пориньте у відчуття. Вибудовуйте хід думок так, наче ви вже досягли омріяних висот.

12. Прийміть рішення, що не відступитеся від мети.

Наполегливість – те, що завжди потрібно для руху вперед. Пообіцяйте собі, що не відступите, що будете непохитні перед перешкодами та спокусами долі. Напрацьовуйте самодисципліну, розсудливість та впертість.

Дотримуйтесь цих нескладних правил і побачите, як може змінитися ваше життя вже за деякий час.

Розкажіть, чи користуєтесь методиками досягнення мети чи просто пливете за течією? Адже течія буває досить непогана.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *